Melisa

Šeima: Labiatae, naudojamos dalys: lapai

Melisas geriausia auginti ne pačioje derlingiausioje, lengvoje dirvoje, nes drėgnesnėje labai greit išveši, ima plisti ir stelbti visa, kas auga aplink. Augalas dauginamas sėklomis ir dalijant kerus.

Melisas labai mėgsta bitės, tad jei esate joms alergiškas, verčiau nesirinkite melisos kaip vazoninio augalėlio ant savo palangės – jai vieta lauke.

Džiovinimui skirti melisos lapai turėtų būti skinami darganotą dieną iš ryto, prieš pat melisoms pražystant. Švieži lapai, suvynioti į polietileno plėvelę, šaldytuve gali išbūti apie savaitę iki pradės vysti, o skinami gali būti bet kada. Arbatą galima ruošti tiek iš šviežių, tiek iš džiovintų lapų – šviežių lapų arbata, žinoma, ryškesnės žalios spalvos, aromatingesnė. Melisų arbata mažina karščiavimą ir yra geriausias natūralus raminamasis vaistas. Rekomenduojama turintiems problemų dėl streso ir nemigos. Tinka ir esant žemam kraujospūdžiui. Melissa officinalis

Reklama

~ sukūrė aguona on birželio 8, 2010.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: