Arbata, tobulai gydanti peršalimą
Atrodo, vasara – ne pats aktualiausias laikas rašyti apie tokius gėrimus. Tačiau jei jums neretai atsitinka taip kaip man – bemaumodami ledus nerealiais kiekiais ir be saiko maudydamiesi peršąlate karščiausią metų dieną – man padėkosite už šį receptą 😉
Taigi, tobulai arbatai nuo peršalimo ir gerklės skausmo prireiks: šaukšto smulkiai pjaustytų ir sudžiovintų apelsino žievelių, 3 kaupinų šaukštų smulkiai kapotos šviežios imbiero šaknies, žiupsnelio šafrano (nebūtina; jis tik prideda malonaus kvapo, skonio ir gražios spalvos, o kažin kokio gydomojo poveikio neturi), 1 lazdelės cinamono, šaukšto medaus.
Sudėkite visas dalis, išskyrus medų, į arbatinuką ir užpilkite maždaug 500 ml verdančio vandens. Palikite apie 10 min, kad pritrauktų. Gerkite ne siaubingai karštą, o kiek pravėsintą, maloniai šildančią. Medų geriau ne išmaišykite arbatoje, o laižykite po truputėlį iš šaukšto ir užgerinėkite arbata – taip geriau atsiskleidžia ir arbatos, ir medaus gydomosios savybės. Be nuostabaus poveikio skaudamai gerklei ir varvančiai nosiai, ši arbata taip pat pasižymi tonizuojančiu poveikiu, imuniteto stiprinimu, taip pat ji pakelia nuotaiką – o to labai reikia bjauriai peršalusiam žmogui.