Lengva afrodiziška vakarienė pasimatymui

Užkandis. Pasimatyme su brangiu žmogumi prisiryti iki negalėjimo paeiti tikrai nėra nei pats svarbiausias, nei pats maloniausias dalykas. Verčiau nustebinkite savo antrąją pusę ar susižavėjimo objektą aromatingu, sveiku, gardžiu ir patraukliai atrodančiu patiekalu. Šį patiekalą sukūriau pati. Tą padaryti įkvėpė Isabelle Aljende knyga “Afroditė”.

Jums prireiks:    6-8 plonų stambios cukinijos griežinėlių          sunokusio svarainio            14-18 nelabai stambių pievagrybių          1/4 taurės baltojo vyno (geriausia Charnonnay)              apvalios ciabatta (ar panašios tamsesnės duonos) bandelės                oranžinės ar raudonosios paprikos         šaukšto kumino sėklų          žiupsnelio druskos                  kelių lašų trumais kvepinto alyvų aliejaus (nebūtinai)

Keptuvėje įkaitinkite mažą šlakelį kepimo aliejaus (geriausia – vynuogių kauliukų), kol pasklis, ir suberkite plonytėmis skiltelėmis supjaustytą svarainį. Užpilkite ant jų šaukštą vandens ir uždengę patroškinkite apie 10 minučių ant silpnos ugnies (jei pastebėsite, kad keptuvė labai išdžiūvo arba svarainiai ima svilti, užpilkite kelis lašus aliejaus ir dar šaukštą vandens bei primažinkite kaitrą). Nulupkite ir labai plonomis, gražiomis riekutėmis supjaustykite pievagrybius. Gaminant patiekalą, kuriuo ketinate apžavėti mylimą žmogų, svarbu valgio estetika ir kiek į gamybos procesą įdėsite meilės ir švelnumo. Atsargiai išdėliokite grybus tarp svarainių ir pakepkite nudengę dangtį (kol neapkeps, venkite maišyti mentele, nes taip galite sugadinti jų formą). Galiausiai supilkite vyną, paskaninkite kuminais, raudonosios paprikos milteliais, trumais pagardintu aliejumi (jei turite) bei druska, sudėkite paprikas ir dar šiek tiek patroškinkite. Paprikos neturėtų būti sutęžę, bet svarbu, kad svarainių rūgštumas būtų kiek priblėsęs.

Kol padažas troškinasi, atpjaukite 4 riekutes nuo duonos bandelės ir lengvai paskrudinkite orkaitėje (stebėkite, kad riekutės nepavirstų visai suskrebusiais džiūvėsėliais). Tuomet nulupkite dalį cukinijos ir plonai plonai atriekite kelias riekutes (jei cukinija labai sunokusi, iš riekelių vidurio patartina išpjauti sėklas) ir paklokite po kelias ant kiekvieno skrebučio. Sudėkite riekeles su cukinija į lėkštes ir apliekite vyno ir pievagrybiu padažu. Ant viršaus galite truputį pabarstyti smulkiai tarkuoto parmezano (nepersistenkite: lydytas sūris toli gražu nėra pats erotiškiausias maistas). Siūlau cukinijų užkandį užgerti mandarinų gaiva, šiuo nuostabiu gėrimu (tik, vardan šiokios tokios elegancijos, patiekite šį naminį limonadą taurėse!) arba (be abejo, sausu, ir geriausia tuo pačiu Chardonnay) baltuoju vynu.

Desertui patiekite karšto šokolado (į mažus dailius puodelius prilaužykite aukštos kokybės juodojo šokolado ir įstatykite juos į didesnį dubenį ar prikaistuvį; į tą prikaistuvį įpilkite vandens ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol šokoladas ištirps. Kai tekstūra pasidarys pageidaujamo skystumo ir blizgumo, pagardinkite kiekvieną puodelį geru žiupsniu malto kardamono, jei labai mėgstate, galite pridėti ir cinamono) ir plonai supjaustytų maltais migdolais ir cukraus pudra pabarstytų figų (jei figoms – ne sezonas, ir nėra galimybių įsigyti šių vaisių šviežių ir prinokusių, naudokite (ne džiovintas!) datules, persikus ar nektarinus. Jei lauke šalta, vakarienę galite pabaigti namie gamintu karštuoju vynu (šįkart galite pasinaudoti ir kuriuo nors iš mano aprašytų meilės gėrimų receptų, kurių pagrindas raudonasis vynas).

Kodėl šie patiekalai priskirtini afrodiziakams? 1) Jie aromatingi, o aromatai, ypač tam tikri, visad sužadina žmogiškas jusles, net jei nelaikome savo uoslės itin aštria, 2) Jie estetiškai atrodo ir kelia susižavėjimą juos paruošiusiuoju, 3) Juose yra afrodiziakinių savybių turinčių ingredientų (vyno, svarainių, kuminų sėklų, trumų, juodojo šokolado, figų ar persikų, kardamono, migdolo riešutų ir kt.)

Advertisements

~ sukūrė aguona on spalio 23, 2010.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: