Kitoks požiūris į kiaulpienes

Kodėl šis požiūris į pienes kitoks? Nes įprastinis požiūris vadovaujasi “Dinkit iš mano vejos!” nuostata. Šįkart gi bandykime įžvelgti, kokios naudos galime gauti iš šių paprastų (jei ne piktybiškų) augalėlių.

Egzistuoja prietaras, kad kiaulpienėse slypi tikras aiškiaregiškų galių šaltinis. Na, taip drąsiai teigti nesiryžčiau, tačiau galbūt ne veltui nuo seno šių, rodos, tokių nenaudingų piktžolių žiedai naudoti ne tik magijoje, bet ir kulinarijoje… Taigi, receptas salotų, kurios dovanos skvarbesnį žvilgsnį, o gal net sustiprins pasąmonės galias.

Salotos su jaunų kiaulpienių lapais

Kiaulpienes maistui rinkite tik ankstyvąsias, pavasarį, kol jos dar neperaugo ir neapdulkėjo.

Prireiks:      300 g kiaulpienių        100 g smulkiai supjaustytų lašinukų ar kumpio (žinoma, jei apskritai valgote mėsą)            smulkiai pjaustyto svogūno             skiltelės česnako                šaukšto baltojo vyno acto               3 valg.š.alyvuogių aliejaus

Pakepinkite lašinukus/kumpio gabaliukus. Kai pagels, nupilkite susikaupusius riebalus ; iš svogūnų, sutrinto česnako, acto ir aliejaus sumaišykite užpilą. Su juo sumaišykite nuplautus ir nusausitus jaunų kiaulpienių lapelius ir apibarstykite lašinukais. Pavasariškai mėgaukitės 🙂

Kitas pienių salotų variantas (užsienietiškas)

Šiame recepte pasirodo dar trys magiški ingredientai: petražolė, kuri visais laikais laikyta viena iš meilės ir sveikatos žolelių, granatų sėklos, kurios įkūnija vaisingumą ir kai kuriose šalyse laikomos afrodiziaku, ir sveikatingieji laiškiniai česnakai, kurie ne tik puoselėja imunitetą, bet ir, sakoma, suteikia valios jėgos.

Reikės:    didelio kuokšto pienių lapų            2 valg.š.raudonojo vyno acto          šaukšto Dižono garstyčių              2 valg.š.alyvuogių aliejaus           pusės puodelio granatų sėklų                   šaukšto smulkiai kapotų šviežių petražolių

Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite actą, smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus ir po žiupsnelį pipirų bei druskos. Leiskite mišinukui pastovėti 5-10 minučių. Nuplaukite, nusausinkite kaiulpienių lapus, nupjaustykite storus ar pernelyg kietus lapkočius ir suplėšykite (ne supjaustykite!) lapelius tokio dydžio skiautelėm, kad būtų patogu valgyti. Įplakite garstyčias į acto padažą. Tebeplakdami supilkite aliejų; tegu salotų užpilas būna skystas ir vientisas. Maišykite ir vartykite dubenyje kiaulpienių lapus, granatus bei petražoles, vis įpildami po truputį padažo, kol žalumynai juo pasidengs, bet ne ims “plaukti” skystyje. Jei norisi stipresnio skonio, pabarstykite dar pipirų.

O štai šitame tinklalapyje radau puikutėlį natūralių gardėsių su kvapniaisiais pienių žiedais receptą. Nekantrauju išbandyti ir siūlau jums taip pat. Galbūt tai taps puikiu užkandžiu prie arbatėlės su bičiuliais raganiais ir kolegėmis raganomis 😉

Reklama

~ sukūrė aguona on gegužės 24, 2011.

2 atsakymai to “Kitoks požiūris į kiaulpienes”

  1. Ragavau dar pienių medaus, jis labai skystas, bet skanus. 🙂 Patarčiau kada paragauti… Taip pat iš pienių gaminamas vynas, taipogi vienas iš skanių receptų 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: