Raganiška Norų duonelė

Sylvios Schneider receptas

Ši duonelė kepama vazonėliuose, į kokius paprastai sodinami augalai. “Pasodinkite“ savo norą, palikdami duoną iškilti – galvokite apie jį visą laiką, kol ruošite tešlą; iškepusi duonelė reprezentuos aplinkybes, subrendusias jūsų noro išsipildymui (galvokite norus atsargiai, nes dažniausiai išsipildo būtent tie, kurie yra trumpalaikiai arba niekam tikę. Siūlau atsižvelgti į raganų etikos normas). Šiame recepte naudojamos net kelių rūšių žolelės, kurios laikomos vienomis svarbiausių magijoje. Maža to, būtent toks prieskonių derinys  skatina loginį mąstymą, todėl rekomenduojama raganų duonelę valgyti pusryčiams prieš svarbų matematikos rašomąjį darbą ar ruošiantis išspręsti sudėtingą, daug intelektinių pastangų reikalaujančią problemą darbe (dar geriau, jei ir jūsų noras su tuo susijęs).

Duonelei prireiks:    500 g miltų             žiupsnelio cukraus        skiltelės česnako               2 svogūnų         arbatinio šaukštelio rozmarinų     1 arb.š. anyžių               3 valg. š. alyvuogių aliejaus     3 šaukštų maltų linų sėmenų          40 g mielių             125 ml pieno            2  valg. š. krapų           1 arb.š. druskos           1 arb. š. džiovintų pankolių                šiek tiek aliejaus

O taip pat prireiks dviejų naujų molinių maždaug 14cm skersmens gėlių vazonėlių (galima iš bėdos panaudoti ir senus vazonėlius, tačiau tada šie turėtų būti nepriekaištingai švarūs ir sveiki, be jokių įtrūkimų).

Į dubenį suberkite dalį miltų, kitą dalį atidėkite; šiltame piene ištirpinkite mieles, sudėkite į jas cukrų ir supilkite masę į miltus. Užminkykite tešlą. Dubenį pridenkite švariu virtuviniu rankšluostuku ir 15 min palikite pastatę šiltai, kad tešla iškiltų (visą tą ketvirtį valandos intensyviai įsivaizduokite tai, ko norite, ir mintimis skatinkite duoną kilti, o kartu “iškelti“ ir jūsų norų išsipildymui reikalingas aplinkybes). Linų sėmenų miltelius užpilkite 2-3 šaukštais šilto vandens, sumaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti. Smulkiai supjaustykite žoleles ir svogūnus, išspauskite česnaką. Ant mažos ugnies truputį pašildykite aliejų ir supilkite į tešlą kartu su svogūnais, česnaku ir žolėmis. Supilkite linų sėmenis, sudėkite likusius miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir paminkykite. Tešlą vėl pastatykite šiltai ir šįsyk leiskite kilti apie pusvalandį. Patys tuo tarpu koncentruokitės į tai, ko siekiate – kuo ilgiau koncentruojate dėmesį ties norimu vaizdiniu, tuo stipresnė tampa valios galia ir tuo greičiau ji pasiekia tikslą; pusvalandis – idealus laiko tarpas tokiai kontempliacijai.

Vazonėlius gausiai ištepkite aliejumi, sudėkite duonos tešlą į juos ir kepkite 4o minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

~ sukūrė aguona rugpjūčio 21, 2011.

4 atsakymai to “Raganiška Norų duonelė”

  1. o pankolis ir anyzis butini ingridientai cia?ir tikrai reikia geliu vazoneli kepti kazkaip negaliu to isivaizduoti…

    • Taip taip, vazonėliuose! Gausiai ištepus juos aliejumi prieš kepant, po to duonelės puikiai išsiima ir būna įdomios formos. Nei vienas prieskonis čia nėra būtinas, visi tik rekomenduojami. Vis dėlto tai labai geras, laiko patikrintas ir nuostabus prieskonių derinys 😉

  2. na bandysiu kept jei mama i beprotnami neissius ka su vazonu isdarineju:D bet vazono negalima niekuo pakeisti?tarkim i apvalu randeli ir isivaizduoti kad vazonas?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: