Tinkamiausia sriuba pietums prieš nemalonų pokalbį
Ši vitaminų ir mineralų kupina sriuba ne tik nuramins sudirgusį skrandį ir padės atsigauti po ligų, bet ir suteiks drąsos, padės nuvyti melancholiją. Būtent tokios – raminančios virškinamąjį traktą, gydančios depresiją ir suteikiančios narsos – savybės priskiriamos šauniąjai agurklei. Ką jau kalbėti apie visų kitų žalumynų (dilgėlių, rūgštynių) naudą sveikatai. Pavadinime ši sriubytė įvardyta kaip „tinkamiausia prieš nemalonų (sunkų, drąsos reikalaujantį, svarbų…) pokalbį“, bet iš tiesų ji tiks ir prieš egzaminą, ir pirmą kartą einant į naują darbą ar ryžtantis vizitui pas dantų gydytoją, kurio bijote, o galbūt pageidausite tokio niūrumą nuvejančio valgio po apsilankymo ligoninėje pas sergančią senelę…
Reikės:
1/2 litro sultinio 10 g žirnių 1 morkos 15 g dilgėlių 10 g rūgštynių lapų kuokšto svogūnų laiškų 2 bulvių 80 g agurklės žiupsnio druskos
Į sultinį įdėti bulvių, žalių žirnelių, morkų, dilgėlių, rūgštynių, svogūnų laiškų ir viską išvirti, paskui įdėti smulkiai supjaustytų jaunų agurklės lapų, pasūdyti ir pavirti dar 5 minutes. Patiekti siūlau su paskrudintos ruginės duonos riekele. Sriubą galima sutrinti elektriniu trintuvu ir patiekti kreminiu pavidalu (tokiu atveju siūlau šliukštelėti į ją iš šaukšą sojų ar avižų grietinėlės), bet skanu valgyti ir netrintą, kaip skaidrų sultinį su daug plaukiojančių žalumynų.