Apžavų prieskoniai
Kad ir ką esu rašiusi apie meilės būrimų neetiškumą, šitas nedidelis apžavas – visai nekaltas. Išmėginau asmeniškai. Nepiktas, bet veikia (o gal man tiesiog viskas veikia?..)
Sako, kelias į vyro širdį veda per skrandį. Melas būtų, jei sakytumėte, kad merginos nevertina skaniai gaminti ir nustebinti sugebančių vyriškių, tad ir kelias į jų širdį veikiausiai su pavingiavimais vienur kitur veda per tą patį skrandį. Pasigaminę šių prieskonių ir pagardinę jais patiekalą, kuriuo vaišinsite savo simpatiją, tikrai patirsite jo/jos susižavėjimą (na, nebent virsite cepelinus; prie jų šie prieskoniai tiesiog konceptualiai nedrra – tiek dėl skonio, tiek dėl neromantiškos šio patiekalo išvaizdos).
Prireiks: po porą šaukštų džiovintų levandų žiedų, maltų lazdyno riešutų, malto muskato, cinamono, malto džiovinto imbiero, maltų gvazdikėlių, džiovinto rozmarino miltelių
Visa kuo smulkiau sumalkite ir labai gerai sumaišykite. Laikykite sandariame stikliniame inde vėsioje tamsioje vietoje – kad neišsibėgiotų aromatai. Tinka tiek saldiems, tiek aštriems ar sūriems patiekalams (jau minėjau cepelinų išimtį).
[…] Abu pyragus galite gardinti Apžavų prieskoniais. […]
gal zinai kur buna pikti levandu ziedu ir muskato?
Džiovintų levandų žiedų senais laikais būdavo “Skony ir kvape“, dabar gi, manau, galima rasti “Aromata mirabilia“ parduotuvėje Vilniuje arba užsisakyti internetu. Muskatas – elementarus prieskonis, net įprastuose prekybos centruose būna (prie prieskonių galima rasti ir riešutais, ir malto).